Contact Information

Theodore Lowe, Ap #867-859
Sit Rd, Azusa New York

We Are Available 24/ 7. Call Now.

Droom je van een stijlvolle inloopkast waar al je kleding overzichtelijk is opgeborgen? Ik heb het perfecte project voor je! Met IKEA’s veelzijdige meubels creëer je in no-time een inloopkast die niet alleen functioneel is, maar ook helemaal past bij jouw smaak.

Het mooie aan IKEA is dat je met een beetje creativiteit en de juiste producten een op maat gemaakte inloopkast kunt maken zonder de hoofdprijs te betalen. Ik neem je mee door de stappen die nodig zijn om deze droom werkelijkheid te laten worden. Zo tover je die ongebruikte kamer om in een ruimte waar je elke ochtend met plezier je outfit kiest.

Stap 1: Inspiratie en planning

Voordat ik ook maar een schroef in de muur draai of een plank neerzet, begin ik met de meest cruciale stap: inspiratie opdoen. Ik blader door magazines, struin Pinterest af en neem een kijkje bij de IKEA-showrooms. Het is belangrijk dat ik een duidelijk beeld vorm van hoe mijn inloopkast eruit moet gaan zien. Ik vraag me af welke kleuren ik ga gebruiken, welke stijl bij mij past en hoe de ruimte uiteindelijk moet gaan functioneren.

Na de inspiratiefase ga ik over tot het plannen. Meten is weten, dus ik pak mijn meetlint en noteer de exacte afmetingen van de ruimte. Om efficiënt gebruik te maken van elke vierkante centimeter, maak ik een plattegrond op papier of met een online tool. Ik houd rekening met elementen zoals:

 • Deuropeningen
 • Raamkozijnen
 • Stopcontacten

Met deze parameters kan ik bepalen waar de verschillende onderdelen van de inloopkast het beste geplaatst kunnen worden. Ook kijk ik naar de hoogte van de ruimte, een detail dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar essentieel is voor de opbergmogelijkheden.

In de IKEA collectie zoek ik naar meubelstukken die aan mijn behoeften voldoen. Ik let hierbij op de flexibiliteit en aanpasbaarheid van de systemen zoals PAX of ALGOT. De keuze voor specifieke meubelonderdelen is afhankelijk van mijn kledingcollectie: Heb ik meer hangruimte nodig? Hoeveel lades wil ik? Waar bewaar ik mijn accessoires en schoenen? Ik ga niet over één nacht ijs en zorg dat mijn keuzes toekomstbestendig zijn.

Het slim indelen van de inloopkast is net zo’n belangrijk onderdeel van de planning als de stijl en kleur. Om nog meer uit de ruimte te halen, overweeg ik accessoires zoals:

 • Verlichting
 • Spiegels
 • Opbergdozen

Deze elementen moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de algehele sfeer. Door al deze aspecten in mijn plan op te nemen, bouw ik een sterke fundament voor mijn inloopkastproject.

Stap 2: De juiste producten kiezen

Nadat ik een duidelijk plan voor m’n inloopkast heb, ga ik over tot de volgende cruciale stap: de juiste IKEA-producten selecteren. IKEA’s assortiment is ruim en veelzijdig, wat het kiezen soms lastig kan maken. Ik let op de kwaliteit, functionaliteit en het design om ervoor te zorgen dat alles perfect aansluit op mijn wensen.

PAX kastsystemen zijn een populaire keuze voor het hart van een inloopkast. Ze zijn modulair en volledig aanpasbaar. Hierdoor kan ik kiezen uit verschillende maten, deuren en interne organisators, tailormade voor mijn kleding en accessoires. Bovendien zijn er talloze aanvullingen mogelijk om elk hoekje van de ruimte te benutten.

Voor de opslag van kleine items zijn de SKUBB opbergers ideaal. Ze zijn er in verschillende maten en passen perfect in de PAX lades. Voor schoenen gebruik ik de TRONES schoenenkast, die ik handig naast of boven elkaar kan plaatsen.

Verlichting is ook een belangrijk onderdeel van de inloopkast. IKEA biedt slimme LED-verlichtingsopties zoals de STÖTTA, die zorgt voor helder licht in de kast en automatisch aangaat bij beweging. Dit zijn niet alleen stijlvolle, maar ook energiezuinige keuzes.

Bij het kiezen van producten kijk ik altijd naar reviews en afmetingen online, en bezoek ik de IKEA winkel om de kwaliteit zelf te voelen en de producten in het echt te zien. Hiermee garandeer ik dat de items perfect passen in de vooraf gedefinieerde plattegrond.

IKEA Serie Product Type Beschrijving
PAX Kastsystemen Modulair en aanpasbaar
SKUBB Opslagorganizers Diverse maten voor lades en planken
TRONES Schoenenkast Ruimtebesparend en stapelbaar
STÖTTA LED-verlichting Draadloos en bewegingsgestuurd

Door zorgvuldig de producten uit te zoeken, zorg ik voor een functionele en persoonlijke inrichting van mijn droom inloopkast. Kiezen met aandacht voor detail betekent dat elk element bijdraagt aan zowel uitstraling als gebruiksgemak.

Stap 3: Meten en indelen van de ruimte

Nu we weten welke IKEA-producten aan onze wensen voldoen, is het tijd voor de volgende cruciale stap: het meten en indelen van de ruimte. Een inloopkast creëren die niet alleen stijlvol is maar ook functioneel, vergt nauwkeurige planning. Ik begin altijd met het leeghalen van de kamer en meet vervolgens de afmetingen: de lengte, breedte en de hoogte van de ruimte. Het is belangrijk om overal rekening mee te houden, zoals eventuele inbouwkasten of uitstekende plinten.

Zodra ik de afmetingen heb, maak ik een eenvoudige plattegrond. Met IKEA’s PAX planningsgereedschap kan ik eenvoudig verschillende configuraties proberen en direct zien hoe alles eruitziet. Hierdoor krijg ik inzicht in wat praktisch is en wat niet, en kan ik optimaal gebruikmaken van elke centimeter.

Vervolgens denk ik na over de indeling. Ik stel mezelf vragen als:

 • Waar komt het grootste meubelstuk, zoals de PAX kast?
 • Hoeveel ruimte heb ik nodig voor lange jassen of jurken?
 • Waar situeer ik de lades voor accessoires?
 • Hoe zorg ik voor gemakkelijke toegang tot vaak gebruikte items?

Door strategisch te plannen waar elk meubelstuk moet komen, zorg ik ervoor dat alles binnen handbereik is en de inloopkast een plek van rust en orde wordt. Zo houd ik bijvoorbeeld een ruimte open voor een klein zitje waar ik schoenen kan aantrekken of even kan uitrusten. Het gebruik van modulaire stukken, zoals de SKUBB opbergers, biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om in de toekomst de ruimte gemakkelijk aan te passen.

Verlichting mag ook niet over het hoofd gezien worden. Ik zorg ervoor dat elk deel van de inloopkast voldoende belicht wordt door het slimme gebruik van STÖTTA LED-strips. Met een goed uitgedachte indeling en optimale verlichting wordt mijn inloopkast niet alleen een verlengstuk van mijn slaapkamer maar ook een showcase van mijn persoonlijke stijl.

Stap 4: Montage van de IKEA meubels

Na het nauwkeurig meten van de ruimte en het strategisch indelen van de inloopkast is het tijd voor een van de spannendste onderdelen: de montage van de IKEA meubels. Mijn ervaring leert dat een goede voorbereiding hier het halve werk is.

Allereerst zorg ik altijd voor een overzichtelijke werkruimte. Dit betekent voldoende plek om te bewegen en alle onderdelen uit te leggen. Ik check dubbel of ik alle benodigde gereedschappen bij de hand heb – een schroevendraaier, een hamer, en de onmisbare IKEA-inbussleutel.

Vervolgens sorteer ik alle onderdelen van de meubels volgens de instructies. IKEA’s handleidingen zijn stap-voor-stap en gebruiksvriendelijk, maar ik neem altijd eerst de tijd om ze volledig door te nemen voordat ik ook maar één schroef aanraak. Belangrijk is om geen stappen over te slaan en precies te volgen wat er staat – dit voorkomt fouten en bespaart je uiteindelijk tijd.

Het monteren zelf doe ik systematisch. Ik begin bij de kastframes en zorg ervoor dat deze perfect recht en waterpas staan, want dit is de basis voor alles wat volgt. Daarna bevestig ik de hangrails, ladegeleiders en andere binnenwerkelementen.

Hier zijn een aantal dingen waar ik altijd extra op let tijdens de montage:

 • Ik controleer voortdurend of alles stevig en waterpas staat.
 • Ik bevestig de meubels, indien mogelijk, aan de muur voor meer stabiliteit; een veiligheidsaanrader van IKEA zelf.
 • Ik zorg voor een zachte ondergrond tijdens de montage om krassen op de meubels en vloer te vermijden.

Elk onderdeel dat ik monteer, brengt de inloopkast een stapje dichter bij de finale vormgeving. De kunst van het creëren van een functionele en stijlvolle inloopkast ligt in de details, en dat is exact waar ik op let tijdens de montage. Door zorgvuldig te werk te gaan, worden de meubels niet alleen robuust en duurzaam, ze vormen ook een naadloze aanvulling op de algehele uitstraling van de ruimte.

Stap 5: Het personaliseren van de inloopkast

Na een grondige montage van IKEA meubels sta ik aan het begin van een van de leukste stadia: het personaliseren van mijn inloopkast. In deze fase komen mijn persoonlijke smaak en stijl echt tot hun recht. Het gaat om meer dan alleen maar praktisch opbergen; het gaat om het creëren van een ruimte die helemaal van mij is.

Allereerst kies ik voor slimme opbergoplossingen. IKEA biedt een keur aan organizers, boxen en manden die helpen om alles geordend te houden. Maar ik zorg er ook voor dat deze keuzes bijdragen aan de esthetiek van de kast. Bijvoorbeeld, als ik een minimalistische look wil bereiken, ga ik voor strakke, eenvoudige opbergers in neutrale kleuren.

Verlichting speelt ook een cruciale rol. Goede lampen zorgen ervoor dat ik altijd de juiste outfit kan vinden, zelfs in het donker. Vandaar kies ik voor LED-strips of kleine spotjes die onder planken of boven kledingroedes kunnen worden gemonteerd. IKEA heeft diverse energiezuinige en stijlvolle verlichtingsopties die ik zonder veel moeite kan installeren.

Tenslotte is decor hetgeen dat mijn kast karakter geeft. Een zacht vloerkleed onder mijn voeten, een elegante spiegel om mijn outfits in te bewonderen of wat kunstwerken aan de muur; de mogelijkheden zijn eindeloos bij IKEA. Dit zijn subtiele toevoegingen die zorgen voor een gezellige en welkome sfeer.

Het is verbazingwekkend hoe een paar kleine wijzigingen de look en het gevoel van mijn inloopkast compleet kunnen transformeren. En het beste van alles, omdat IKEA-producten vaak zo modulair zijn, kan ik gemakkelijk veranderingen aanbrengen wanneer mijn smaak of behoeften veranderen.

Conclusie

Het creëren van een inloopkast met IKEA-meubels is dus niet alleen betaalbaar maar ook verrassend eenvoudig. Met de juiste planning en een beetje creativiteit heb ik laten zien dat je een ruimte kunt transformeren in een functionele en stijlvolle garderobe. Of je nu kiest voor slimme opbergoplossingen of sfeervolle verlichting en decor, de mogelijkheden zijn eindeloos. En het mooie is dat je altijd ruimte hebt voor verandering dankzij de flexibiliteit van IKEA’s modulaire systemen. Ik heb mijn droom van een persoonlijke inloopkast verwezenlijkt en ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kan!

Share:

Cheryl de Vries

administrator