Contact Information

Theodore Lowe, Ap #867-859
Sit Rd, Azusa New York

We Are Available 24/ 7. Call Now.

Ben je het zat om naar die lege muur boven je bank te staren? Ik weet precies hoe je je voelt. Het vinden van de perfecte decoratie kan een uitdaging zijn, maar het is ook een kans om je persoonlijke stijl te tonen.

Ik heb talloze huizen bezocht en weet dat de ruimte boven de bank dé plek is waar je creativiteit de vrije loop kan laten. Van kunstwerken tot planken, er zijn zoveel manieren om die saaie muur om te toveren in een blikvanger.

Kunstwerken als blikvangers

Kunst kan een krachtige impact hebben op de ambiance van een kamer, en de ruimte boven de bank is het perfecte canvas om een persoonlijk kunstwerk te tonen. Het is essentieel dat ik een stuk kies dat niet alleen mijn stijl weergeeft, maar ook past binnen de esthetiek van de ruimte. Grote schilderijen of foto’s trekken direct de aandacht en kunnen dienen als het centrale punt van de kamer. Abstracte kunstwerken zijn bijzonder populair omdat ze een moderne en tijdloze uitstraling bieden.

Bij het selecteren van kunstwerken ben ik attent op de dimensies; een te klein stuk zou verloren kunnen gaan boven een grote bank, terwijl een te groot stuk overweldigend kan zijn. De ideale grootte hangt af van de muurruimte, maar over het algemeen is een kunstwerk dat ongeveer tweederde van de lengte van de bank beslaat een goede richtlijn.

Een galerijmuur is een andere intrigerende optie voor wie meer dan één kunstwerk wil tonen. Een goed samengesteld assortiment van verschillende maten en stijlen kan een dynamische en eclectische uitstraling creëren. De sleutel ligt in het behouden van een samenhangend kleurenpalet en het zorgen voor voldoende ruimte tussen de werken om een gevoel van orde te behouden.

Hier zijn enkele tips voor het samenstellen van een galerijmuur:

 • Begin met het grootste stuk en werk van daaruit
 • Hanteer een consistente omlijstingstijl voor een uniforme look
 • Experimenteer met lay-outs op de vloer voordat je gaat boren
 • Gebruik schildertape om de exacte plaatsing aan de muur te plannen

Limited Edition prints of kunst van opkomende kunstenaars zijn vaak betaalbare alternatieven die toch uniekheid en persoonlijkheid toevoegen aan de woonruimte. En vergeet niet dat verlichting een significant effect kan hebben op hoe kunst wordt waargenomen; spotverlichting of ingebouwde lichtjes zouden de kunstwerken kunnen accentueren en nog meer tot hun recht laten komen.

Wandplanken voor extra opbergruimte

Wanneer ik denk aan het functioneel en stylisch invullen van de ruimte boven de bank, zijn wandplanken een van mijn favoriete oplossingen. Niet alleen bieden ze een platform voor decoratieve items, ze creëren ook extra opbergruimte op een plek die vaak over het hoofd wordt gezien. Wandplanken kunnen het probleem van rondslingerende spullen verminderen en tegelijkertijd een persoonlijk touch aan de muur geven.

Een strategische benadering is essentieel bij het kiezen van de juiste planken. Ik adviseer om te kijken naar:

 • Materiaal: Kies voor hout, metaal, of glas afhankelijk van de bestaande interieurstijl.
 • Draagvermogen: Zorg ervoor dat de planken zwaardere items kunnen dragen zoals boeken of planten.
 • Installatie: Zorg voor een stevige montage die aansluit bij het gewicht dat de plank gaat dragen.

In mijn ervaring is de variatie in wandplanken eindeloos. Zwevende planken zijn bijvoorbeeld minimalistisch en modern, terwijl planken met zichtbare steunen een meer industrieel of rustiek gevoel kunnen geven. Het is ook een leuk idee om verschillende lengtes en diktes te combineren voor een speels effect.

Als het gaat om styling, adviseer ik om een mix van functionele en decoratieve objecten te gebruiken. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

 • Boeken en tijdschriften, zowel staand als liggend om dynamiek te creëren.
 • Planten, wat natuurlijke elementen toevoegt en de ruimte levendiger maakt.
 • Foto’s en kleine kunstwerken die helpen bij het vertellen van je persoonlijke verhaal.

Door de planken niet te overladen hou je het overzichtelijk en aantrekkelijk. Het is belangrijk om wat lege ruimte over te laten zodat elk object kan ademen en de aandacht kan trekken die het verdient. Met het strategisch plaatsen van verlichting onder de planken kun je bovendien je favoriete items extra in de spotlight zetten, waardoor de wand nog meer opvalt.

Spiegels om de ruimte groter te laten lijken

Wanneer ik een ruimtelijk effect wil creëren, is het gebruik van spiegels een slimme zet. Spiegels weerkaatsen het licht en geven een gevoel van diepte dat een kleine kamer onmiddellijk ruimer doet aanvoelen. Het is verbazingwekkend hoe een goed geplaatste spiegel de dimensie van je woonkamer kan veranderen.

Strategische Positionering is Cruciaal voor het maximaliseren van het ruimtelijk effect. Ik hang ze graag tegenover een raam om het natuurlijke licht te reflecteren en een frisse, luchtige ambiance te creëren. Niet alleen verbetert dit de lichtverdeling in de kamer, maar het biedt ook de illusie van een extra venster, wat vooral in appartementen en kleinere ruimtes onmisbaar is.

Bij het kiezen van de juiste spiegel voor boven de bank, houd ik rekening met verschillende factoren:

 • De grootte: Een grote spiegel heeft een sterker ruimtelijk effect dan een kleine.
 • De vorm: Ronde spiegels breken de rechte lijnen in de ruimte en voegen een zachte toets toe.
 • De lijst: De stijl van de lijst moet passen bij het algemene decor van de ruimte. Een minimalistische lijst voor een moderne inrichting, of juist een sierlijke lijst voor een klassieke look.

Verschillende Spiegels voor een Galerijeffect is ook een populaire keuze. Ik heb gemerkt dat een verzameling van verschillende spiegels, met diverse maten en lijsten, een statement muur creëert die zowel functioneel als decoratief is. Deze aanpak is ideaal om persoonlijkheid en karakter aan de ruimte toe te voegen zonder het overweldigend te maken.

Ik onthoud altijd dat de reflectie van de spiegel net zo belangrijk is als de spiegel zelf. Hierdoor plaats ik ze nooit tegenover een rommelige muur of een gebied dat ik liever niet benadruk. Met de juiste spiegels en positionering kan de lege muur boven de bank veranderen in een sfeervol en optisch vergroot element van mijn woonruimte.

Fotomuur vol dierbare herinneringen

Een fotomuur is een prachtige manier om persoonlijkheid en warmte aan je woonruimte te geven. Foto’s zijn niet enkel afbeeldingen, het zijn momentopnames die speciale momenten in ons leven vastleggen. Wanneer ik een fotomuur inricht, doe ik dat met foto’s die voor mij betekenisvol zijn. Dit betekent familiefoto’s, vakantiekiekjes, of zelfs artistieke foto’s die ikzelf genomen heb.

Het creëren van een fotomuur boven de bank kan op verschillende manieren. Ik kan kiezen voor een symmetrisch patroon dat structuur en orde uitstraalt, of juist voor een eclectische mix die speelsheid en creativiteit benadrukt. Belangrijk is om eerst een layout op de grond uit te leggen. Zo kan ik meten en schuiven tot de compositie naar wens is voordat de foto’s aan de muur komen.

Hieronder vind je enkele tips voor het samenstellen van een fotomuur:

 • Bepaal een centraal punt en werk vanuit daar verder uit
 • Gebruik verschillende formaten en lijsten voor een dynamisch effect
 • Zorg voor eenheid door een thema of kleurenschema te hanteren
 • Gebruik kwalitatief goede prints zodat de foto’s mooi blijven

Met deze tips kan de muur boven de bank transformeren in een galerij vol dierbare herinneringen. Het is een constant groeiende collage die aangepast kan worden met nieuwe foto’s wanneer nieuwe herinneringen gemaakt worden.

Ik raad aan om de lijsten op gelijke afstand van elkaar te hangen, wat zorgt voor een netjes en toch persoonlijk geheel. Ook is het mogelijk om bijzondere momenten uit te lichten met grotere frames of door verlichting toe te voegen, wat direct de aandacht trekt naar deze hoogtepunten op je fotomuur.

Bij het kiezen van de foto’s is het slim om na te denken over de samenhang tussen de afbeeldingen. Zo kun je ervoor zorgen dat de fotomuur een verhaal vertelt. Misschien vertegenwoordigen de foto’s een bepaalde periode in je leven of zijn het stuk voor stuk hoogtepunten die je graag wilt onthouden.

Het toevoegen van een fotomuur is niet alleen een stijlvolle keuze; het is een manier om je huis echt een weerspiegeling van jezelf te maken. Door slim gebruik te maken van lijsten, afmetingen en ruimtes creëer je een unieke collage die zowel in het oog springt als betekenis heeft.

Statement klok als eyecatcher

Een lege muur hoeft niet onopgemerkt te blijven, vooral niet boven de bank. Een statement klok kan een onvergetelijke eyecatcher zijn die zowel stijl als functionaliteit toevoegt. Wanneer ik denk aan home decor, is het opvallend hoe een klok de tijd niet alleen meet, maar ook hoe het algemene design van een ruimte kan beïnvloeden.

In het kiezen van de perfecte statement klok voor boven de bank, houd ik rekening met de grootte en stijl van de klok. Grote wandklokken trekken direct de aandacht en dienen als een centraal kunstwerk. Hier zijn een paar ideeën:

 • Industriële klokken met metalen afwerkingen voor een stoer en urban gevoel.
 • Vintage klokken die een nostalgische charme aan de ruimte toevoegen.
 • Moderne minimalistische klokken voor zij die van strakke lijnen houden.

Bovendien is het belangrijk om na te denken over de kleur en afwerking van de klok, zodat deze aansluit bij het kleurenschema van de kamer. Als je bank bijvoorbeeld een neutrale kleur heeft, zou een klok met een bold kleur een prachtig contrast kunnen bieden. En voor wie het subtieler wil houden, kan een klok in complementaire tinten een harmonieus geheel vormen.

Naast de esthetische overwegingen is het essentieel dat de klok goed leesbaar is vanuit verschillende delen van de kamer. De cijfers moeten groot genoeg zijn en het contrast tussen de wijzers en de achtergrond moet duidelijk zijn om de functionaliteit te waarborgen.

Om het echt eigen te maken, zoek ik vaak naar klokken met een uniek ontwerp of persoonlijk detail zoals een custom made wijzerplaat die een speciale betekenis heeft. Zo combineer ik persoonlijkheid met praktische schoonheid.

Het integreren van een statement klok boven je bank is niet alleen een manier om de tijd bij te houden, het is een kans om een kunstwerk te introduceren dat reflecteert wie je bent en wat je stijl is. Met de juiste keuze kan een klok zoveel meer zijn dan een tijdsaanduiding; het wordt een gespreksonderwerp, een kunstwerk en een stukje van jezelf dat je deelt met iedereen die de ruimte betreedt.

Planten en groen voor een natuurlijke uitstraling

Als je zoekt naar manieren om je woning te verrijken met zowel kleur als textuur, dan is het toevoegen van planten boven je bank een fantastische optie. Het integreren van groen in je interieur draagt bij aan een verfrissende en natuurlijke uitstraling die echt een verschil kan maken in de algehele sfeer. Huisplanten zijn niet alleen decoratief, ze hebben ook het vermogen de luchtkwaliteit te verbeteren – wat ik altijd een interessant pluspunt vind.

Hierbij een aantal ideeën voor het plaatsen van planten en groen:

 • Hangplanten kunnen een levendige toevoeging zijn en creëren een prachtige groene vallei boven je bank. Vergeet niet dat deze wel regelmatig water nodig hebben, dus zorg voor gemakkelijke toegankelijkheid.
 • Staande planten met hoge sierpotten langs de zijkanten van de bank kunnen helpen de ruimte te definiëren en een gevoel van symmetrie te creëren.
 • Een serie van terrariums op een zwevende plank is een unieke manier om een mini-bos in huis te halen, wat zorgt voor een interessant en divers kunstobject.

Het kiezen van de juiste planten voor je ruimte is cruciaal. Cactussen en succulenten vereisen bijvoorbeeld minder onderhoud, terwijl bloeiende planten meer aandacht nodig zullen hebben. Aan de andere kant kunnen sommige hangplanten, zoals de Pothos of Philodendron, in lage lichtomstandigheden gedijen, wat handig is als je kamer niet veel natuurlijk licht ontvangt.

Om je planten echt te laten opvallen, kan je spelen met verschillende potontwerpen en materialen zoals keramiek, metaal of zelfs gerecycleerde objecten. Dit biedt niet alleen een interessante textuurmix, maar geeft ook een persoonlijke touch die laat zien wie je bent. Varieer met hoogtes om diepte en complexiteit in het display te brengen. Het gebruik van houten stellages of macramé plantenhangers voegt eveneens een ambachtelijk en rustiek karakter toe.

Tegelijk is het belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid onderhoud die je bereid bent te investeren, evenredig moet zijn met je keuze voor bepaalde planten. Niemand wil een boven de bank tuin die meer stress dan plezier oplevert.

Op maat gemaakte galerij met verschillende kunstwerken

Een van de meest persoonlijke manieren om de lege ruimte boven mijn bank aan te pakken, is door het creëren van een op maat gemaakte galerij met verschillende kunstwerken. Ik houd ervan hoe dit niet alleen karakter en kleur toevoegt aan de ruimte, maar ook reflecteert wie ik ben en wat mijn interesses zijn.

Bij het samenstellen van een galerijmuur is diversiteit sleutel. Ik adviseer een mix van verschillende maten, kunststijlen, en kaders om diepte en interesse te wekken. Abstracte kunst kan naast een klassiek landschap hangen en zwart-wit foto’s kunnen gekleurde prints aanvullen. Wat werkt, hangt af van mijn persoonlijke smaak en de sfeer die ik wil uitstralen in mijn leefruimte.

Het is cruciaal om na te denken over de lijstkeuze. Lijsten zijn als de finishing touch en kunnen kunstwerken maken of breken. Of ik nu ga voor strak zwart, een rustiek houten thema of glanzende metalen, het is belangrijk dat de lijsten mijn kunstcompositie ondersteunen.

Maar hoe zorg ik voor balans in mijn kunstgalerij? Ik begin vaak met het plaatsen van het grootste stuk en werk vanuit daar. Ik houd rekening met de ruimte tussen de kunstwerken – meestal is 5 tot 10 cm voldoende om elk stuk z’n eigen plaats te geven zonder dat de galerijmuur overweldigend of rommelig wordt.

Ook de hoogte waarop de kunst wordt gehangen is van belang. Ooghoogte is meestal de vuistregel, maar boven een bank heb ik wat meer vrijheid aangezien de zitruimte de hoogte kan beïnvloeden. Een tip die ik meeneem is dat het midden van het kunstwerk het beste ongeveer op 150 cm van de vloer hangt.

Als ik nadenk over verlichting – want ja, zelfs galerijmuren verdienen goede belichting – geef ik de voorkeur aan gerichte spots die de kleuren en details in mijn kunstwerken kunnen accentueren. Indirecte verlichting van boven of achter de kunstwerken kan een warme sfeer creëren en de visuele aantrekkelijkheid versterken.

Het samenstellen van een galerij is intensief maar enorm belonend. Het vertalen van persoonlijkheid naar een visuele vertelling boven mijn bank is een creatief proces dat eindeloze aanpassingen en onverwachte combinaties mogelijk maakt. Ik geniet van de reis en elke keer dat ik de kamer binnenloop, voel ik me op mijn gemak dankzij de verhalen die mijn muren nu vertellen.

Wanddecoratie met tekst of quotes

Wanddecoratie is een dynamische manier om je persoonlijkheid te tonen en wat is er nu persoonlijker dan een favoriete quote of tekst? Tekstueel decor voegt een directe dosis inspiratie toe aan je dagelijkse omgeving. Ik houd ervan om te zien hoe een krachtige quote de stemming in een ruimte kan zetten en bezoekers kan inspireren.

Een goed gekozen tekst of quote kan fungeren als een mentale reminder van wat voor jou belangrijk is. Misschien is het een levensmotto, een liefdesverklaring, of een strofe uit je favoriete liedje. De opties zijn oneindig en de keuze is heel persoonlijk. Een van de beste dingen aan deze vorm van decor is dat het vaak een gespreksstarter is. Gasten voelen zich aangetrokken tot de woorden en willen weten waarom die specifieke quote voor jou zo speciaal is.

Voor het creëren van deze gepersonaliseerde kunst zijn er verschillende materialen en stijlen beschikbaar. Houten borden met handgeschilderde letters geven een warme, rustieke uitstraling, terwijl ingelijste typografische prints een meer moderne, gestroomlijnde sfeer neerzetten. En voor de liefhebbers van DIY is het zelf maken van een kunstwerk met tekst een leuke manier om echt iets unieks te creëren.

Bij het selecteren van de tekst voor boven je bank, is het belangrijk om de bestaande decoratie te overwegen. Kies een lettertype en kleurenpalet dat goed aansluit bij de rest van jouw interieur. Grootte speelt ook een rol – te grote letters kunnen overweldigend zijn, terwijl te kleine letters hun impact verliezen. Ik adviseer om een balans te vinden die past bij de schaal van je ruimte.

Het gebruik van verlichting kan de leesbaarheid van de tekst versterken en de betekenis ervan verder benadrukken. Subtiele spotverlichting of een hanglamp kan de tekst een extra dimensie geven, zeker wanneer de avond valt. Het spelen met schaduwen kan ook verrassende visuele effecten creëren.

Door tekstuele wanddecoratie boven je bank te integreren, voeg je niet alleen een persoonlijk en inspirerend element toe aan je leefruimte, je maakt ook een statement over wie je bent en waar je voor staat. En dat is precies wat je met interieurdesign wilt bereiken: een weerspiegeling van jouw unieke stijl en visie.

Verlichting voor sfeer en functionaliteit

Bij het aankleden van de ruimte boven de bank speelt verlichting een sleutelrol. Het is niet slechts een functionele toevoeging, maar kan ook een groot verschil maken in de sfeer van de kamer. Om de juiste toon te zetten, denk ik na over verschillende soorten verlichtingsbronnen zoals hanglampen, wandlampen en spots. Deze kunnen samenwerken om zowel een warme ambiance te creëren als de aandacht te vestigen op de andere decoratieve elementen boven de bank.

Hanglampen bieden een mooie kans om iets unieks toe te voegen dat vanuit het midden van de kamer naar beneden hangt. Ik zou ervoor zorgen dat de hanglamp laag genoeg hangt om gezelligheid uit te stralen, maar ook hoog genoeg om niet in de weg te zitten. Wandlampen aan de andere kant kunnen ieder kunstwerk of wanddecoratie die ik uit heb gekozen letterlijk in de schijnwerpers zetten en bijdragen aan een gericht visueel effect.

In de perfecte mix van sfeer en functionaliteit, overweeg ik verstelbare spots. Deze zijn ideaal om de aandacht te vestigen op specifieke decoraties, zoals mijn galerijmuur of die inspirerende quote die al genoemd is. Met de optie om het licht te richten waar het nodig is, kan ik spelen met schaduw en licht voor een dramatisch resultaat.

LED-stripverlichting is een trendy keuze die kan zorgen voor een subtiel en toch modern aspect. Het fijne aan LED-strips is dat ze vaak energiezuinig zijn en in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor ik de ruimte kan aanpassen aan mijn stemming of het evenement dat ik thuis host. Ideaal hierbij is het gebruik van slimme verlichtingsoplossingen, die me in staat stellen alles met één druk op de knop te beheren – een gemak en flexibiliteit die vroeger ondenkbaar was.

Bij het kiezen van de juiste verlichting houd ik rekening met hoe deze samenwerkt met de kleuren en materialen in mijn ruimte. Warmere lichtbronnen accentueren houten texturen en zachtere kleuren, terwijl koelere lichten goed samen gaan met modernere, harshere materiaalkeuzes. Door te experimenteren met dimmers kan ik zelfs de verlichting aanpassen aan de tijd van de dag en de gewenste sfeer – een spel van licht dat mijn woonkamer telkens weer een andere dimensie geeft.

Conclusie

Ik heb je meegenomen door een wereld van creatieve ideeën om de ruimte boven je bank tot leven te brengen. Met de juiste verlichting creëer je niet alleen een geweldige sfeer maar ook een functionele touch die je woonkamer transformeert. Het is duidelijk dat het kiezen van verlichting die past bij je persoonlijke stijl en de inrichting van je huis een krachtige manier is om karakter en warmte toe te voegen. Dus experimenteer, combineer en verlicht je ruimte op manieren die je interieur naar een hoger niveau tillen. Ga aan de slag en maak van die lege muur boven de bank een echte blikvanger!

Share:

Cheryl de Vries

administrator