Contact Information

Theodore Lowe, Ap #867-859
Sit Rd, Azusa New York

We Are Available 24/ 7. Call Now.

Als interieurliefhebber weet ik hoe belangrijk elke hoek van je huis is. De ruimte achter de bank wordt vaak vergeten maar biedt verrassend veel decoratiemogelijkheden. Laten we eens kijken hoe je die lege muur omtovert in een blikvanger.

Het kiezen van de juiste decoratie kan de sfeer in je woonkamer compleet veranderen. Of je nu houdt van kunst, planten of spiegels, er zijn tal van manieren om je persoonlijke stijl te reflecteren.

Kies een thema of stijl

Wanneer ik kijk naar de ruimte achter de bank, is het kiezen van een thema of stijl een van mijn eerste stappen. Dit zorgt voor samenhang en geeft de ruimte een duidelijk kenmerk. Ik houd meestal rekening met de bestaande interieurstijl van de woonkamer om ervoor te zorgen dat alles mooi overloopt.

Stel jezelf de vraag: wat spreekt mij aan? Houd je van modern met strakke lijnen en een minimalistische uitstraling, of ga je voor iets klassieks met rijke texturen en diepe kleuren? Misschien voel je meer voor een bohemien vibe met eclectische accessoires en veel planten. De keuze die je maakt, bepaalt de soort decoraties die je gaat ophangen of neerzetten.

Ik let op de volgende richtlijnen bij het kiezen van een thema of stijl:

 • Kleurenschema’s: deze moeten aansluiten bij de rest van de woonkamer voor een harmonieus effect. Warme kleuren kunnen een gezellige feel creëren, terwijl koele tonen vaak een meer rustige sfeer geven.
 • Materialen: het mengen van verschillende materialen kan interessant zijn, maar te veel kan overweldigend overkomen. Ik probeer een balans te vinden tussen hout, metaal, glas, en textiel.
 • Persoonlijkheid: mijn ruimte moet mijn persoonlijkheid weerspiegelen, dus kies ik items die voor mij betekenis hebben.

Hier zijn enkele thema’s en stijlen die momenteel populair zijn:

 • Industrieel
 • Scandinavisch
 • Vintage
 • Modern
 • Eclectisch

Met een goed gekozen thema of stijl is het makkelijker om specifieke items te selecteren die niet alleen als decor dienen maar ook je persoonlijke esthetiek vertegenwoordigen. Kunstwerken, fotolijsten en thematische objecten zijn allemaal hulpmiddelen die ik gebruik om karakter toe te voegen aan de ruimte achter de bank. Dit proces is niet alleen leuk maar ook een manier om mijn woonkamer te verrijken.

Hang een galerijwand op

Als je zoekt naar een manier om de ruimte achter je bank een persoonlijke tint te geven, kan een galerijwand de perfecte oplossing zijn. Galerijwanden zijn een trend die tijdloos lijkt te zijn geworden, en ze bieden een unieke kans om kunst en foto’s op een creatieve wijze te tonen. Maar weet je wat het beste is? Je kunt het helemaal zelf doen, en ik ga je vertellen hoe.

Eerst moet je bepalen wat voor soort kunstwerken of foto’s je wilt ophangen. Denk na over de kleuren en stijlen die passen bij je huidige decor en het thema waarover we al gesproken hebben. Wil je een monochroom palet, of juist een kleurexplosie? Alles kan, zolang het maar bij jou en je ruimte past.

Vervolgens is het van belang om de compositie van je galerijwand te plannen. Een handige tip die ik altijd gebruik, is om de frames op de grond uit te leggen, precies zoals je ze aan de muur wilt hebben. Dit geeft je een visuele voorstelling van hoe de galerijwand eruit zal zien en je kunt gemakkelijk schuiven met de stukken tot je tevreden bent over de opstelling.

Nu is het tijd voor het echte werk. Zorg ervoor dat je de juiste ophangsystemen gebruikt; je wilt immers niet dat je kostbare kunstwerken naar beneden vallen. En wees niet bang om verschillende framestijlen en -groottes te gebruiken. Dit geeft je galerijwand een dynamisch en modern gevoel.

Een goed geplande galerijwand kan een eclectische mix van modern en klassiek zijn, waarbij persoonlijke items zoals kinderkunst of handgeschreven brieven naast professionele prints kunnen hangen. Het geeft niet alleen een esthetische maar ook een emotionele meerwaarde aan de ruimte achter je bank.

Met deze elementen in gedachten, kun je beginnen met het samenstellen van jouw perfecte galerijwand. En onthoud, er is geen vastgestelde regel voor wat ‘goed’ of ‘fout’ is; het gaat erom wat het beste weerspiegelt wie je bent en wat je thuis wilt uitstralen.

Zet een grote spiegel neer

Bij het decoreren van de ruimte achter de bank is het neerzetten van een grote spiegel een uitstekende keuze om verschillende redenen. Een spiegel kan de ruimte groter doen lijken, wat vooral nuttig is in kleinere woonkamers. Daarnaast weerkaatst het natuurlijke licht, wat een frisse en levendige atmosfeer aan de kamer geeft.

Als ik een spiegel selecteer, let ik op de stijl van de lijst die bij mijn huidige interieur past. Ik kan kiezen voor een modern, strak design of een rijk gedetailleerd vintage exemplaar, afhankelijk van het thema dat ik in mijn woonruimte hanteer. Het is belangrijk dat de grootte van de spiegel in verhouding is tot de bank en de beschikbare muurruimte.

Daarbij overweeg ik ook de plaatsing van de spiegel. Hang ‘m niet te hoog; het midden van de spiegel zou ongeveer op ooghoogte moeten zijn. Een andere tip is de spiegel tegenover een raam te plaatsen, zodat er extra licht wordt gereflecteerd, wat de ruimte nog lichter maakt. Een goed geplaatste spiegel kan fungeren als een kunstwerk en de aandacht trekken.

Bij de keuze voor een grote spiegel is het de moeite waard even stil te staan bij de veiligheidsaspecten. Zeker als er kinderen in huis zijn, is het essentieel dat de spiegel stevig wordt bevestigd en niet gemakkelijk kan omvallen of van de muur kan glijden.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de perfecte spiegel voor achter de bank:

 • Zorg voor een goede match met je stijl: modern, industrieel of vintage.
 • Overweeg een spiegel met opbergruimte voor een functioneel voordeel.
 • Kijk naar unieke vormen die een speels element toevoegen aan de kamer.
 • Denk na over de afwerking van de lijst; deze kan een accentkleur hebben of juist neutraal zijn om andere elementen in je kamer te complimenteren.

De toevoeging van een spiegel is een simpele, maar invloedrijke wijze om de achterkant van mijn bank te transformeren in een opvallend aspect van mijn woonkamer. Het brengt licht, diepte en stijl zonder overweldigend te zijn.

Maak gebruik van wandplanken

Wandplanken zijn niet alleen functioneel, ze zijn ook perfect voor het toevoegen van een decoratief element aan de ruimte achter de bank. Het mooie van wandplanken is dat ze in verschillende stijlen, kleuren en materialen verkrijgbaar zijn, waardoor ze naadloos kunnen aansluiten bij elk gekozen thema, of het nu industrieel of Scandinavisch is.

Ik heb gemerkt dat het gebruik van wandplanken een geweldige manier is om persoonlijke snuisterijen en memorabilia tentoon te stellen die anders geen plek zouden hebben. Het plaatsen van kleine planten, kaarsen of kunstwerken op de planken creëert een levendige en huiselijke sfeer. Daarnaast is het een ideale oplossing om de ruimte functioneel te benutten zonder dat het te vol lijkt.

Het plannen van de configuratie van de planken is essentieel. Ik raad aan om te spelen met de opstelling en de afstanden tussen de planken om een dynamisch visueel effect te creëren. Verschillende hoogtes en lengtes van planken kunnen een gevoel van beweging op de muur brengen en je kamer een unieke flair geven.

Een handige tip is om rekening te houden met de kleur van de muur achter de bank bij het kiezen van je wandplanken. Contrasterende kleuren kunnen de planken doen opvallen, terwijl complementaire tinten een subtieler effect teweegbrengen.

Vergeet niet de draagkracht van de wandplanken te controleren. Je wilt tenslotte niet dat ze naar beneden komen vanwege te zware decoritems. Eenvoudige, stevige bevestigingsmaterialen zorgen ervoor dat de planken veilig en strak tegen de muur zitten, wat rust en continuïteit in je design brengt.

Met deze aanpak creëer je een functionele en mooie ruimte achter de bank die zowel als opbergruimte dient als een weerspiegeling is van je persoonlijke smaak. Wandplanken bieden een flexibel decor dat gemakkelijk aangepast kan worden en dat, in combinatie met andere elementen zoals een galerijwand of een grote spiegel, de ruimte achter de bank écht af kan maken.

Creëer een plantenhoek

Heb je ooit het gevoel gehad dat je woonkamer iets mist? Misschien is het de frisheid en levendigheid die planten kunnen brengen. Een plantenhoek achter de bank kan daar de perfecte oplossing voor zijn. Groen in huis brengt niet alleen kleur en leven in de ruimte, maar heeft ook een bewezen positief effect op onze geestelijke gezondheid.

Om te beginnen, is het kiezen van de juiste planten essentieel. Let op de hoeveelheid natuurlijk licht de hoek krijgt en selecteer planten die in die omstandigheden zullen floreren. Enkele toegankelijke opties zijn:

 • Sansevieria (Vrouwentong)
 • Zamioculcas (ZZ Plant)
 • Pothos (Scindapsus)

Deze planten vereisen minimale verzorging en zijn ideaal voor zowel beginners als ervaren plantenliefhebbers.

De keuze van plantenbakken en -potten is een volgende stap om je plantenhoek een persoonlijke touch te geven. Mix en match verschillende maten en texturen om diepte en interesse te creëren. Je kunt zelfs upcycling overwegen door oude items om te toveren tot unieke plantenbakken die echt een statement maken.

Daarnaast is het belangrijk de hoogte in te gaan. Gebruik plantenstandaards of hangende plantenbakken om verschillende niveaus te creëren. Dit creëert niet alleen visuele interesse maar helpt ook bij het optimaal benutten van de ruimte. Bovendien maakt het gebruik van de verticale ruimte je plantenhoek des te indrukwekkender.

Het toevoegen van wat kleinere accessoires zoals decoratieve stenen of schelpen kan het uiterlijk van je plantenhoek vervolmaken. Deze kleine details dragen bij aan de algehele esthetiek en maken het geheel af.

Met een goed geplande plantenhoek achter je bank wordt die vergeten ruimte een levendige en uitnodigende plek waar zowel jouw planten als je interieurdesign kunnen stralen. Het is een natuurlijke uitbreiding van de inrichting waar je op een creatieve manier je liefde voor natuur binnenshuis kunt weerspiegelen.

Overweeg een statement kunstwerk

Als interieurliefhebber weet ik dat een statement kunstwerk de kracht heeft om de ruimte achter de bank om te toveren tot een indrukwekkend visueel middelpunt. Een opvallend kunstwerk kan als ankerpunt dienen en de toon zetten voor de rest van de kamer. Hier zijn enkele overwegingen bij het selecteren van het perfecte statement kunstwerk voor deze unieke ruimte.

Afmetingen en Verhoudingen zijn cruciaal; het kunstwerk moet groot genoeg zijn om impact te hebben, maar niet zo groot dat het de ruimte overweldigt. Idealiter zou de breedte van het kunstwerk ongeveer tweederde tot driekwart van de breedte van de bank moeten beslaan. Dit zorgt voor een harmonieuze verhouding die de aandacht trekt zonder overweldigend te zijn.

Kleur en Thema van het kunstwerk moeten de algehele stijl en het kleurenpalet van de kamer aanvullen. Een goed gekozen kunstwerk weerspiegelt je persoonlijke smaak en voegt zich naadloos bij de bestaande decor-elementen. Denk aan het contrast of juist de overeenkomst met de kleuren van de muren, kussens, en andere decorstukken.

Het kiezen van een Kunststijl is een persoonlijke voorkeur die veel zegt over de sfeer die je wilt neerzetten. Een abstract stuk kan een moderne en gedurfde uitstraling geven, terwijl een klassiek landschapsschilderij warmte en traditie kan uitstralen. Experimenteer met verschillende stijlen om te zien wat het beste bij je past.

Ten slotte, Verlichting is een element dat niet onderschat mag worden. De juiste belichting kan je statement kunstwerk transformeren en ervoor zorgen dat het op elk moment van de dag gezien kan worden. Overweeg richtbare spotjes of een hangende lamp met een zachte gloed om je kunstwerk letterlijk in de schijnwerpers te zetten.

Het integreren van een statement kunstwerk achter de bank is een gewaagde stap die de esthetiek van je woonruimte naar een hoger niveau tilt. Het kan de ruimte een gevoel van luxe geven en fungeert als een expressie van je artistieke voorkeur. Ik moedig je aan om moedig te zijn in je keuze en een stuk te kiezen dat echt spreekt tot je gevoel voor stijl.

Gebruik decoratieve wandpanelen

Decoratieve wandpanelen zijn een fantastische optie voor het verfraaien van de ruimte achter de bank. Textuur en diepte kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan elke woonkamer, waardoor deze muur een echte eyecatcher wordt. Deze panelen zijn er in verschillende materialen, zoals hout, stof, metaal, en zelfs 3D-ontwerpen, waardoor ik zeker ben van het vinden van een stijl die past bij mijn smaak.

Als ik denk aan wandpanelen, stel ik me een combinatie van praktische en esthetische voordelen voor. Deze panelen kunnen niet alleen een ruimte warmer en akoestisch beter maken, maar ze bieden ook een unieke kans om creativiteit te tonen. Ik kan kiezen voor subtiele patronen die naadloos samenvloeien met mijn huidige interieur of voor een vet statement met opvallende en kleurrijke designs.

Het kiezen van het juiste paneel hangt af van de atmosfeer die ik wil creëren. Voor een moderne look kan ik kiezen voor strakke lijnen en minimale patronen. Hou ik meer van een natuurlijke uitstraling, dan zijn er panelen met een houteffect of met reliëf die de ruimte een warme en rustieke touch geven.

Installatie van decoratieve panelen is iets waarbij ik nauwkeurig te werk ga. Zorgen dat het lijnenspel goed uitkomt en dat elk paneel perfect aansluit, is cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Ook denk ik aan het toevoegen van sfeerverlichting rondom de panelen, die de textuur en kleuren ’s avonds kan accentueren.

Hier zijn mijn persoonlijke tips voor het kiezen van decoratieve wandpanelen:

 • Bepaal de sfeer die je wilt bereiken.
 • Meet de muur achter de bank nauwkeurig op.
 • Kies paneelmaterialen die het beste in jouw leefruimte passen.
 • Overweeg het onderhoud van de panelen.
 • Denk aan de plaatsing van verlichting voor het beste effect.

Decoratieve wandpanelen zijn niet slechts een aanvulling op mijn ruimte, ze kunnen de leidende factor zijn in het totale interieurontwerp. Ze brengen een element van luxe en verfijning, wat mijn huis uniek maakt.

Kies voor een fotowand

Bij het decoreren van de ruimte achter de bank kan een fotowand een persoonlijke en creatieve uitstraling geven aan je woonkamer. Het creëren van een fotowand houdt meer in dan alleen foto’s kiezen en ophangen. Het gaat om het vertellen van een verhaal, jouw verhaal. Elke foto draagt bij aan de collage van je leven, je reizen, familie, vrienden of wat je dan ook nauw aan het hart ligt.

Als je een fotowand wilt opzetten, begin dan met het selecteren van de juiste foto’s. Kies beelden die samenhang vertonen en elkaar versterken. Dit kunnen zwart-witfoto’s zijn voor een moderne look, of misschien kleurrijke afdrukken die passen bij de kleurschema’s van je interieur.

Hierbij een paar tips voor het cureren van je fotowand:

 • Varieer met grootte en stijl van de lijsten voor een dynamisch effect.
 • Zorg voor een mix van landschap- en portretfoto’s.
 • Hanteer een consistente ruimte tussen de lijsten voor een geordend geheel.
 • Overweeg het gebruik van passe-partouts om je foto’s extra te laten opvallen.

Zodra je je foto’s hebt gekozen, plan dan de lay-out van je fotowand. Leg de lijsten eerst op de grond en verplaats ze tot je tevreden bent met de compositie. Je kunt ook papier gebruiken om de grootte van de lijsten uit te knippen en deze op de muur te plakken om verschillende opstellingen te testen. Een goed geplande fotowand benut de beschikbare ruimte optimaal en wordt een natuurlijke blikvanger in de kamer.

Denk ook aan de belichting van je fotowand. De juiste verlichting kan je foto’s tot leven brengen en de gewenste sfeer in de ruimte zetten. Richtbare spots of een subtiele rij met LED-verlichting kunnen ervoor zorgen dat jouw fotowand op elk moment van de dag schittert.

Een fotowand is meer dan decoratie; het is een weerspiegeling van wie je bent. Door deze zorgvuldig en met aandacht samen te stellen creëer je een unieke uitdrukking van je persoonlijkheid en geef je de ruimte achter de bank een hart.

Conclusie

Het transformeren van de ruimte achter de bank biedt onbeperkte mogelijkheden om je woonkamer een persoonlijke touch te geven. Of je nu kiest voor een galerijwand vol herinneringen, een statement kunstwerk dat je artistieke smaak uitstraalt, of een speelse plantenhoek die leven in de ruimte brengt, elke keuze weerspiegelt jouw unieke stijl. Wandplanken voegen functionaliteit toe terwijl ze een podium bieden voor je favoriete accessoires en decoratieve wandpanelen kunnen een luxueuze diepte creëren. Met de juiste spiegel vergroot je niet alleen visueel de kamer maar voeg je ook een stralend element toe. Door deze tips toe te passen maak je van de ruimte achter de bank een blikvanger die bijdraagt aan een harmonieus en stijlvol thuis.

Share:

Cheryl de Vries

administrator