Contact Information

Theodore Lowe, Ap #867-859
Sit Rd, Azusa New York

We Are Available 24/ 7. Call Now.

Een containerwoning kopen is een trend die steeds meer aan populariteit wint. Dit soort woningen staat bekend om hun duurzaamheid, flexibiliteit en vaak verrassend comfortabele interieur. Als je overweegt een containerhuis aan te schaffen, dan ben je zeker niet de enige. Deze innovatieve vorm van huisvesting biedt namelijk oplossingen voor veel hedendaagse uitdagingen zoals woningnood en de behoefte aan circulair bouwen.

Mijn interesse in containerwoningen begon toen ik me realiseerde hoeveel vrijheid ze kunnen bieden. Je kunt een containerwoning plaatsen waar traditionele bouw soms beperkingen kent, bijvoorbeeld in afgelegen gebied of als tijdelijke woonruimte op eigen terrein tijdens het bouwen van een permanent huis. Bovendien zijn de kosten vaak lager dan bij traditionele bouwmethodes, wat ze tot een aantrekkelijk alternatief maakt voor mensen met een strakker budget.

Maar zoals bij elke grote aankoop moet je goed geïnformeerd zijn voordat je beslist om daadwerkelijk over te gaan tot het kopen van zo’n unieke woning. In dit artikel ga ik dieper in op wat er komt kijken bij het aanschaffen van een containerwoning: van vergunningstraject tot isolatie, en van designmogelijkheden tot de uiteindelijke prijs. Hierdoor krijg je hopelijk een helder beeld of een containerwoning past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Wat is een containerwoning?

Een containerwoning is precies wat de naam doet vermoeden: een woonruimte gecreëerd uit zeecontainers. Deze trend in duurzaam wonen heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen vanwege zijn innovatieve benadering in het hergebruiken van industriële materialen voor residentiële doeleinden. De containers worden vaak gestapeld en naast elkaar geplaatst, waarna ze worden omgebouwd tot volwaardige huizen met ramen, deuren, isolatie en alle andere noodzakelijke voorzieningen.

 • Voordelen:
  • Duurzaamheid
  • Flexibiliteit in ontwerp
  • Vaak voordeliger dan traditionele bouw

Door hun robuuste structuur zijn deze woningen bestendig tegen diverse weersomstandigheden en kunnen ze op bijna elke locatie geplaatst worden. Denk aan afgelegen gebieden of binnenstedelijke kavels waar traditioneel bouwen lastig of te duur zou zijn. Containerhuizen bieden hierbij een unieke oplossing die ook nog eens snel te realiseren is.

De kosten voor een containerwoning kunnen variëren afhankelijk van grootte en afwerking. Over het algemeen wordt er gesproken over bedragen tussen €30.000 en €100.000 voor een volledig uitgeruste containerwoning.

Grootte (in meters) Gemiddelde Kosten (€)
6 x 2,4 30.000
12 x 2,4 50.000

Met creativiteit als kern kunnen containerwoningen allerlei vormen aannemen; van minimalistische studio’s tot luxe villa’s met meerdere verdiepingen. Het interieur kan net zo divers zijn als bij elk ander huis, met keukens, badkamers en slaapkamers die niet onderdoen voor traditionele woningen.

Bij het overwegen van een containerwoning is het belangrijk rekening te houden met lokale regelgeving rondom bouwen en wonen. Niet elke gemeente staat deze vorm van alternatief wonen toe dus controleer dit goed alvorens je besluit om in dit avontuur te stappen!

Voordelen van het kopen van een containerwoning

Containerwoningen winnen snel aan populariteit en dat is niet zonder reden. Een van de grootste voordelen is de kostenefficiëntie. In vergelijking met traditionele huizen zijn de bouwkosten vaak aanzienlijk lager, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor mensen met een beperkt budget.

 • Betaalbaarheid: De prijs voor het bouwen van een containerwoning kan variëren, maar over het algemeen liggen de kosten lager dan die van conventionele woningen.

Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel bij containerwoningen. Ze worden vaak gemaakt van hergebruikte zeecontainers, waardoor er minder nieuwe materialen nodig zijn en dus minder impact op het milieu ontstaat.

 • Milieuvriendelijk: Door hergebruik verminder je de ecologische voetafdruk.

Een ander belangrijk voordeel is de flexibiliteit en modulariteit. Containerhuizen kunnen eenvoudig worden uitgebreid door extra containers toe te voegen of aangepast naar persoonlijke smaak.

 • Aanpasbaarheid: Je kunt je huis laten groeien samen met jouw behoeften.

Bovendien biedt een containerwoning vaak een unieke esthetiek die niet alleen modern oogt, maar ook mogelijkheden biedt voor innovatieve designs. Met deze huizen kun je echt iets neerzetten dat anders is dan alle andere woningen in de buurt.

 • Uniek design: Sta versteld van wat architectonisch mogelijk is met containers als bouwblokken.

Ten slotte zijn containerwoningen relatief snel te bouwen. Dit betekent dat je binnen korte tijd kunt verhuizen naar je nieuwe thuis, wat natuurlijk erg prettig is wanneer je haast hebt om te settelen.

 • Snelle constructietijd: Verkort de periode tussen concept en intrekken drastisch.

Kortom, als ik kijk naar alle voordelen zoals betaalbaarheid, duurzaamheid, aanpasbaarheid, uniek design en snelle constructietijd wordt duidelijk waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een containerwoning te kopen.

Waar kun je een containerwoning kopen?

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een containerwoning dan zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Allereerst zijn er gespecialiseerde bedrijven die zich bezighouden met de verkoop en aanpassing van zeecontainers voor bewoning. Deze bedrijven bieden vaak een assortiment aan standaardmodellen, maar kunnen ook maatwerk leveren op basis van jouw persoonlijke wensen.

 • Online marktplaatsen en platforms: Websites zoals Marktplaats of eBay hebben soms lijsten met gebruikte of nieuwe containerwoningen.
 • Lokale bouwers en fabrikanten: In veel gevallen hebben lokale bouwbedrijven ervaring met het ombouwen van containers tot woningen.
 • Specifieke dealers voor prefab containerwoningen: Er bestaan dealers die zich richten op de verkoop van prefab modulaire huizen, waaronder containerwoningen.

Daarnaast is het altijd slim om te netwerken binnen de gemeenschap van tiny house-bewoners. Zij kunnen vaak tips geven over waar je de beste deals kunt vinden. Bezoek ook beurzen en evenementen gerelateerd aan duurzaam wonen; hier kun je contact leggen met leveranciers en ervaringen uitwisselen met andere geïnteresseerden.

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de reputatie en betrouwbaarheid van verkopers voor je overgaat tot aankoop. Lees recensies, vraag om referentieprojecten en neem indien mogelijk een kijkje bij reeds gerealiseerde projecten.

Eén ding is zeker: als het gaat om het kopen van een containerwoning zijn er talloze opties beschikbaar. Met voldoende geduld en doorzettingsvermogen vind je ongetwijfeld een woning die perfect bij jou past – of dit nu een eenvoudig model is of juist een volledig op maat gemaakte droomcontainer.

Kosten van het kopen van een containerwoning

Bij interesse in een containerwoning zijn de kosten natuurlijk een belangrijke factor. Een basiscontainerwoning kan al verkregen worden vanaf ongeveer €25.000. Dit is echter slechts het beginpunt want diverse factoren beïnvloeden de uiteindelijke prijs.

 • Aanschaf en transport: De prijs voor alleen de aankoop en het transport van de zeecontainer(s) ligt gemiddeld tussen €1.500 en €3.000 per stuk, afhankelijk van de grootte en conditie.
 • Uitvoering en afwerking: Luxere uitvoeringen met hoogwaardige isolatie, moderne faciliteiten, of op maat gemaakte ontwerpen kunnen de prijs opdrijven tot wel €100.000 of meer.

Voorbeeldkosten voor verschillende typen uitvoeringen:

Uitvoering Prijsklasse
Basis €25.000 – €50.000
Gemiddeld €50.000 – €70.000
Luxe Vanaf €100.000

Daarnaast moet men rekening houden met bijkomende kosten zoals fundering, aansluitingen voor water, elektriciteit, gas (indien nodig) en riolering.

Extra opties zoals zonnepanelen of een groendak verhogen niet alleen de kosten maar bieden op lange termijn vaak voordelen door energiebesparing.

Mijn ervaring leert dat potentiële kopers goed moeten onderzoeken wat inclusief is bij de aankoopprijs om verrassingen te voorkomen; sommige aanbieders leveren namelijk een ‘sleutelklare’ woning terwijl anderen slechts het casco aanleveren waarbij je nog moet investeren in de binnen-afwerking.

Het loont om offertes bij meerdere bouwers aan te vragen én gedetailleerd te vergelijken welke diensten zij bieden binnen hun pakketten.

Kort gezegd varieert de prijs enorm afhankelijk van persoonlijke wensen en eisen. Het is essentieel om alles goed in kaart te brengen voordat je overgaat tot aanschaf van een containerwoning.

Tips voor het kopen van een containerwoning

Een containerwoning kopen is een spannend proces. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van een geïnformeerde beslissing.

 • Bepaal je budget zorgvuldig: Containerwoningen kunnen variëren in prijs afhankelijk van grootte, ontwerp en afwerking. Het’s belangrijk om te weten hoeveel je wilt uitgeven voordat je begint met zoeken.
 • Check de lokale regelgeving: Niet overal mag je zomaar een containerwoning plaatsen. Onderzoek de bestemmingsplannen en bouwvoorschriften in jouw gemeente om verrassingen te voorkomen.
 • Kies de juiste locatie: De locatie is cruciaal voor het comfort en de waarde van jouw containerwoning. Denk aan aspecten als zonlicht, toegankelijkheid en uitzicht.
 • Inspecteer de gebruikte containers: Als je kiest voor tweedehands containers, inspecteer deze dan grondig op roest of beschadigingen die de structuur kunnen beïnvloeden.
 • Denk na over isolatie: Goede isolatie is essentieel voor comfortabel wonen in een containerhuis. Houd rekening met het klimaat waarin je gaat wonen en pas hierop de isolatiewaarde aan.

Door deze tips in acht te nemen kun je onvoorziene problemen vermijden en genieten van een soepele ervaring bij het aanschaffen van jouw eigen unieke containerhuis!

Conclusie

Het kopen van een containerwoning is duidelijk een unieke keuze voor wie op zoek is naar flexibiliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Door de informatie die ik verzameld heb zie ik dat steeds meer mensen de voordelen inzien van deze vorm van wonen.

Containerwoningen bieden talloze personalisatie-opties. Van een compacte studio tot een ruim huis met meerdere verdiepingen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met containers. Bovendien zijn ze vaak sneller te bouwen dan traditionele huizen wat ook aantrekkelijk kan zijn.

De kosten variëren natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals grootte en afwerking. Toch blijkt uit onderzoek dat je doorgaans voordeliger uit bent bij het aanschaffen van een containerwoning in vergelijking met traditioneel bouwen.

Hieronder vind je nog eens de belangrijkste punten op een rijtje:

 • Flexibiliteit: Containerwoningen kunnen eenvoudig worden verplaatst en aangepast.
 • Duurzaamheid: Containers zijn sterk en gaan lang mee, ze lenen zich goed voor hergebruik.
 • Betaalbaarheid: Over het algemeen zijn containerwoningen goedkoper dan traditionele huizen.

Als expert op dit gebied moet ik benadrukken dat grondige planning essentieel is. Zorg ervoor dat je rekening houdt met alle bijkomende kosten en vergunningseisen. Ga na of er lokale regels zijn die invloed hebben op jouw plannen voor het plaatsen van een containerwoning.

Alles overwegend kan ik zeggen dat als je openstaat voor iets nieuws en bereid bent om buiten de geijkte paden te denken, een containerwoning kopen wellicht dé oplossing is voor jou. Het combineert moderne architectuur met praktische voordelen, wat resulteert in unieke woonruimtes die passen bij diverse levensstijlen.

Vergeet niet om altijd samen te werken met betrouwbare leveranciers en experts om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe thuis aan alle verwachtingen voldoet. Met de juiste aanpak kun jij straks genieten van jouw eigen duurzame, gepersonaliseerde containerhuis!

Share:

Cheryl de Vries

administrator