Contact Information

Theodore Lowe, Ap #867-859
Sit Rd, Azusa New York

We Are Available 24/ 7. Call Now.

Denken aan een containerwoning kopen is een stap richting innovatief en duurzaam wonen. Deze woonvorm wint snel aan populariteit in Nederland, niet alleen vanwege zijn relatief lage kosten maar ook door de flexibiliteit en snelheid waarmee de huizen geplaatst kunnen worden. Bovendien biedt het de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten bij het ontwerpen van je eigen huis.

Containerwoningen zijn gemaakt van zeecontainers die oorspronkelijk bedoeld waren voor vrachtvervoer. Ze worden echter steeds vaker omgebouwd tot volwaardige woningen die alles hebben wat je nodig hebt. Met een goed doordacht ontwerp kan zo’n compacte ruimte verrassend comfortabel en stijlvol zijn.

Als ik overweeg om zelf een containerwoning te kopen, vraag ik me af wat er allemaal bij komt kijken. Van de aankoop en het ontwerp tot aan de plaatsing op mijn perceel, er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Het is essentieel dat ik me goed informeer over regelgeving, isolatie, leidingwerk en natuurlijk de uiteindelijke kosten voordat ik deze ecologische sprong waag.

Wat is een container woning?

Een container woning is precies wat de naam doet vermoeden: een huis gemaakt van één of meerdere zeecontainers. Deze containers zijn oorspronkelijk ontworpen voor het transport van goederen over de hele wereld, maar hebben inmiddels ook hun weg gevonden in de architectuur. Ze worden gewaardeerd om hun robuustheid en modulariteit en bieden een unieke basis voor creatieve woonoplossingen.

De populariteit van containerwoningen groeit als kool. Dit komt mede door hun relatief lage kosten en duurzaamheid; ze kunnen namelijk gezien worden als een vorm van hergebruik. Daarnaast is de bouwtijd vaak korter dan bij traditionele huizen omdat veel van het werk kan gebeuren in een werkplaats waarna de containers op locatie snel in elkaar gezet kunnen worden.

 • Duurzaamheid: Containerwoningen dragen bij aan het verminderen van afval door gebruik te maken van bestaande materialen.
 • Snelheid: De constructie kan sneller plaatsvinden omdat delen vooraf geproduceerd zijn.
 • Kosten: Over het algemeen zijn ze goedkoper dan reguliere huizen, afhankelijk van de uitvoering en afwerking.

Nog iets interessants aan deze trend is dat men niet gebonden is aan standaardontwerpen. Je kunt je eigen droomhuis samenstellen door verschillende containers te combineren en te stapelen naar behoefte. Door innovatief design kunnen ze er bovendien verrassend stijlvol uitzien.

Toch zijn er ook uitdagingen waar rekening mee gehouden moet worden zoals isolatie, vochtregulatie en bouwvoorschriften die specifiek gericht zijn op containerconstructies. Het vereist dus goed onderzoek en mogelijk de hulp van experts om ervoor te zorgen dat je woning comfortabel en volgens regelgeving wordt opgebouwd.

Eén ding staat vast: containerwoningen breken met conventionele woonidealen en bieden nieuwe perspectieven op duurzaam wonen. Of je nu gaat voor compact of ruimtelijk, bescheiden of luxueus; met deze flexibele wooneenheden kun je alle kanten op!

Voordelen van een container woning

Containerwoningen winnen snel aan populariteit en dat is niet zonder reden. Een van de grootste voordelen is ongetwijfeld de kostenefficiëntie. In vergelijking met traditionele huizen, zijn de kosten voor het bouwen van een containerwoning vaak aanzienlijk lager. Dit komt doordat de basisstructuur – de stalen container – relatief goedkoop is en omdat er minder bouwmateriaal nodig is.

 • Kostenefficiëntie: Aanschaf containers vs traditioneel bouwmateriaal
 • Bouwsnelheid: Gemiddeld aantal maanden voor oplevering
 • Duurzaamheid: Percentage hergebruikte materialen
Kenmerk Container Woning Traditioneel Huis
Kosten €€€
Bouwtijd 2 Maanden 6+ Maanden
Duurzaam materiaal 80% 20%

Daarnaast staan deze woningen bekend om hun snelle realisatietijd. Het frame staat immers al en hoeft alleen nog maar te worden aangepast en geïsoleerd, wat veel minder tijd in beslag neemt dan het opbouwen van een huis vanaf nul.

De duurzaamheid speelt ook een grote rol; veel containerwoningen maken gebruik van gerecyclede materialen. Ook na hun levensduur als transportcontainer krijgen ze op deze manier een tweede leven als comfortabele woonruimte, wat bijdraagt aan circulaire economie.

Flexibiliteit in ontwerp is nog zo’n punt waarmee containerwoningen uitblinken. De modulaire aard betekent dat je kunt beginnen met één of twee containers en later meer ruimte kunt toevoegen mocht dit nodig zijn. Bovendien kun je ze gemakkelijk personaliseren naar eigen smaak met verschillende afwerkingsopties aan binnen- en buitenkant.

Tot slot biedt het kopen van een containerwoning unieke locatiemogelijkheden waar traditionele huizen soms tekortschieten. Ze kunnen vrijwel overal worden geplaatst waar een vlakke ondergrond beschikbaar is, of dit nu in een bosrijke omgeving, industrieterrein of zelfs dakterras is – zolang de lokale regelgeving het toelaat natuurlijk!

Verschillende soorten container woningen

Bij het overwegen van een containerwoning kopen, stuit je al snel op de diverse mogelijkheden die er zijn. Elke optie heeft zijn eigen charme en functionele voordelen.

 • Standaard zeecontainers
  Deze worden vaak gebruikt voor tijdelijke huisvesting of als studio in de achtertuin. Ze zijn robuust, stapelbaar en relatief goedkoop. Een standaardformaat is 20 voet, maar ze zijn ook beschikbaar in 40 voet voor wie meer ruimte nodig heeft.
 • Aangepaste containers
  Voor degenen onder ons die iets unieks willen, zijn aangepaste containers een uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor extra ramen, isolatie of zelfs meerdere verdiepingen door containers te stapelen.

Containerwoningen kunnen ook verschillen qua stijl en afwerking:

 • Modern en minimalistisch
  Met strakke lijnen en een moderne afwerking spreken deze woningen vaak mensen aan die houden van een industriële look. Vaak zie je hierbij grote glazen partijen voor natuurlijk licht.
 • Eco-vriendelijk
  Sommige containerwoningen leggen de nadruk op duurzaamheid met zonnepanelen, regenwateropvangsystemen en groene daken, perfect voor milieubewuste bewoners.

Het interieur kan variëren van simpel en functioneel tot luxe en volledig uitgerust met moderne technologieën zoals slimme huissystemen:

Kenmerk Beschrijving
Simpel & Functioneel Basisinrichting zonder veel poespas; efficiënt gebruik van ruimte
Luxe & Technologisch Voorzien van high-end afwerking; geïntegreerde smart home systemen

Elke keuze die je maakt heeft invloed op de uiteindelijke prijs. Het is dan ook raadzaam om goed na te denken over wat jouw prioriteiten zijn bij het selecteren van het type containerwoning dat bij jou past.

Mijn ervaring leert dat het altijd slim is om lokale bouwvoorschriften te checken vóór aanschaf – dit kan namelijk impact hebben op welk type container woning je mag plaatsen. Met deze informatie in je achterhoofd kun je gerichter zoeken naar jouw ideale wooncontainer!

Waar een container woning te kopen?

Het vinden van de juiste plek om een container woning aan te schaffen kan in eerste instantie een uitdaging lijken. Gelukkig zijn er meerdere opties beschikbaar.

 • Specialistische bedrijven: Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich richten op de verkoop en soms ook de bouw van container woningen. Deze bedrijven bieden vaak een scala aan standaardmodellen, maar kunnen ook maatwerk leveren.
 • Online marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats of eBay hebben regelmatig listings voor zowel nieuwe als gebruikte container woningen.
 • Lokale verkopers: In sommige gevallen kun je direct bij lokale verkopers terecht die containers ombouwen tot woonruimtes.

Een belangrijk aspect bij het aanschaffen van een container woning is het bepalen van je behoeften. Wil je een volledig afgewerkte woning of ben je handig genoeg om zelf aanpassingen te doen? Dit heeft invloed op waar je het beste kunt zoeken.

Daarnaast moet ik rekening houden met levertijden en transportmogelijkheden. Het kan zijn dat ik voor de perfecte containerwoning iets verder moet kijken dan mijn eigen regio.

Hieronder vindt u enkele relevante statistieken over de populariteit van containerwoningen:

Jaar Aantal verkochte units
2021 750
2022 900

De groeiende interesse in duurzaamheid en betaalbaar wonen draagt ongetwijfeld bij aan deze stijgende cijfers.

Tot slot speelt natuurlijk ook budget een rol; prijzen variëren afhankelijk van grootte, conditie en locatie. Wees dus goed voorbereid voordat je de markt betreedt om jouw ideale container woning te vinden!

Tips voor het kopen van een container woning

Bij het overwegen van een container woning zijn er verschillende factoren die je in gedachten moet houden. Het is niet zomaar een aankoop; het gaat om jouw toekomstig thuis. Hieronder deel ik enkele belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je de juiste beslissing neemt.

 • Weet wat je wilt
  Voordat je op zoek gaat naar jouw perfecte container woning, bepaal eerst wat jouw eisen en wensen zijn. Hoeveel ruimte heb je nodig? Welke indeling heeft jouw voorkeur? Wil je duurzame opties zoals zonnepanelen of een groendak?
 • Check de lokale regelgeving
  Het is cruciaal om op de hoogte te zijn van de plaatselijke bouwcodes en vergunningen. Elke gemeente heeft andere regels voor het bouwen met containers. Onderzoek dit grondig om verrassingen achteraf te voorkomen.
Gemeente Type Vergunning Bijzonderheden
Amsterdam Omgevingsvergunning Strikte welstandseisen
Rotterdam Bouwvergunning Innovatieprojecten mogelijk
 • Inspecteer de container
  Als je kiest voor een gebruikte container, inspecteer deze dan persoonlijk op eventuele schade of slijtage. Zoek naar roest, deuken en controleer of alle deuren goed sluiten.
 • Let op isolatie en ventilatie
  Een goede isolatie is essentieel voor comfortabel wonen in een container huis. Informeer naar welk type isolatiemateriaal gebruikt wordt en hoe ventilatie geregeld is. Dit kan veel betekenen voor jouw wooncomfort én energierekening.
 • Kies een betrouwbare bouwer
  Ga na wie jouw container woning zal realiseren. Bekijk portfolio’s van bedrijven, lees recensies en vraag eventueel om referenties. Een gerenommeerd bedrijf kan technische uitdagingen aan en levert kwaliteit af waar jij nog jaren plezier van hebt.

Conclusie

Het overwegen van een containerwoning is een slimme stap in de richting van duurzaam en flexibel wonen. Na grondige analyse blijkt dat het kopen van een containerhuis veel voordelen biedt. Hieronder vat ik de belangrijkste punten samen die ik in dit artikel heb besproken:

 • Duurzaamheid: Containerwoningen zijn vaak gemaakt van gerecyclede materialen wat bijdraagt aan een beter milieu.
 • Maatwerk: De mogelijkheid om je huis aan te passen naar eigen wens is groot.
 • Kosten: Over het algemeen zijn de kosten voor de aanschaf en ombouw lager dan bij traditionele bouw.
 • Tijdsbesparing: Een containerhuis kan relatief snel worden opgeleverd, gezien het feit dat veel werk al in de fabriek wordt gedaan.

Wat betreft mijn persoonlijke mening, ben ik onder de indruk van de potentie die containerwoningen bieden. Ze zijn innovatief, aanpasbaar en kunnen een antwoord zijn op het groeiend tekort aan betaalbare woningen. Natuurlijk moet je rekening houden met zaken als vergunningen, isolatie en levensduur maar deze aspecten wegen niet op tegen de vele voordelen.

Als je overweegt om zelf zo’n moderne woning aan te schaffen, raad ik je aan goed onderzoek te doen naar leveranciers en ervaringen van anderen. Kijk ook naar jouw specifieke behoeften en hoe een containerwoning hieraan kan voldoen.

Tot slot, bedenk dat hoewel trends komen en gaan, duurzaamheid altijd waardevol blijft – net als jouw thuisbasis. Het investeren in een container woning is niet alleen investeren in vastgoed maar ook in jouw toekomst en die van onze planeet.

Share:

Cheryl de Vries

administrator